Hodinky Timex: nová značka v portfoliu Helveti

V Helveti máme rádi hodinky všech druhů a cenových rozmezí. I proto u nás už nyní najdete vše od cenově velmi dostupných Casio až po taková jména, jako jsou Frederique Constant nebo Maurice Lacroix. Cenově přátelskou kategorii hodinek jsme se nyní rozhodli rozšířit o legendární lidovou značku TIMEX. Ta je totiž světově proslulá svým bezkonkurenčním poměrem ceny a kvality, kterému na dnešním trhu dokáže úspěšně konkurovat jen málokterý výrobce.

Obsah článku

Kus historie

Timex je americká značka cenově dostupných hodinek, která byla založena už v roce 1854 ve Waterbury ve státě Connecticut, kde sídlí dodnes. V současnosti se soustředí na výrobu celé řady různých druhů hodinek. Najdete u nich čistě sportovní digitálky Ironman (legendární je například tento model z 90. let), ale i formální mechanické Marlin. Velmi populární a designově mimořádně vydařená je i retro řada Q Reissue, která vychází z každodenních hodinek ze 70. až 90. let.

V Helveti budeme tyto (a mnohé další) řady a modely uvádět postupně. Timex totiž nabídku neúnavně rozšiřuje o nové a nové modely. A my vám, našim zákazníkům, z nich chceme vybrat jen to nejlepší.

Co od Timexu čekat

Hodinky od tohoto výrobce si v průběhu desetiletí právem vysloužily reputaci výborného poměru ceny a výkonu. To je vlastnost při běžném denním nošení samozřejmě velmi vítaná. Synonymem pro Timex je pak jejich slogan ‚It takes a licking and keeps on ticking‘, který firma začala používat v 50. letech minulého století. Volně bychom jej přeložili právě jako ‚I když dostanou zabrat, nepřestanou tikat‘.

Kolaborace a zase kolaborace

V dnešní době je Timex notoricky známý množstvím kolaborací se známými i méně známými značkami a osobnostmi. Vznikají tak často unikátní a sběratelsky ceněné kousky. První významná spolupráce tohoto druhu spatřila světlo světa už v roce 1930, kdy Timex vydal společně se společností Disney řadu hodinek inspirovaných Mickey Mousem. Tento model tehdy dokonce Timex zachránil před finančním krachem.

Pojďme se nyní na některé z nejvýraznějších limitovaných spoluprací z posledních let podívat. Lze na nich totiž názorně ilustrovat nápaditost a pečlivost, se kterou Timex k designu svých modelů, a to jejich zanedbatelné ceně navzdory, přistupuje.

Zásadní limitované edice

Field watches TIMEX X TODD SNYDER MK-1 JET STREAM WATCH

Tento model z roku 2023 je výsledkem spolupráce s Toddem Snyderem, často nazývaným Nejlepší designér své generace. Hodinky spadají do poměrně konzervativní kategorie field watches – armádních hodinek. Jsou ozvláštněny dvojbarevným designem číselníku. Pod ním samozřejmě nechybí bezkonkurenční celoplošné podsvícení Indiglo, jehož je Timex vynálezcem.

Hodinky jsou, stejně jako mnohé další z retro řad Timexu, osazeny akrylovým sklíčkem. To při zachování velmi příznivé ceny umožňuje vytvoření vintage vypouklého efektu, který je pro hodinky minulé éry typický. Sklíčko je i přes své tvarování levnější a jednodušší model dokáže navíc zajímavě ozvláštnit.

Legendární ošklivky TIMEX X HUCKBERRY

Americká společnost Huckberry za dobu své existence s Timexem vytvořila dlouhou řadu zajímavých a originálních modelů. Jejich dosud nejúspěšnějším modelem bude pravděpodobně reissue sportovních hodinek Ironman Flix z 90. let. Posuďte sami, ale nám se zdá, že viděno dnešní optikou, jde o poměrně ošklivé hodinky, ale přesná věrnost původním hodinkám jim nepochybně dodává nostalgický nádech. Nebylo překvapením, že se vyprodaly v řádu dnů. A sběratelé od té doby netrpělivě vyhlížejí opětovné obnovení výroby.

Tool watch TIMEX X RED WING

V polovině minulé dekády se spojily dvě legendární americké značky Timex a Red Wing. Společně vytvořily trojici příbuzných modelů, které se mohly pyšnit elegantním designem a mimořádně kvalitním koženým řemínkem z koželužny S.B. Foot Tanning Company. Odtud totiž Red Wing odebírá kůže pro výrobu svých pracovních bot. Jak je tomu u podobných kolaborací zvykem, po hodinkách se jen zaprášilo, a dnes jsou vysoce žádaným zbožím na trhu hodinek z druhé ruky.

Outdoorové TIMEX X ALPHA INDUSTRIES

V českém prostředí bohatém na všelijaké trampy, outdoorové nadšence a přátele pobytu v přírodě není značka Alpha Industries neznámým jménem. Před několika lety dal výrobce outdoorového a vojenského vybavení s Timexem hlavy dohromady a z jejich spolupráce vzešel model vycházející z desítky let ověřeného vzoru MK1, který vojenské pozadí rozhodně nezapře. Jen posuďte sami – hodinky jako by vás samy zvaly k posezení u ohně po slunném dni stráveném v kanoi.

Závěr

Jak jste si mohli sami všimnout, nabídka značky Timex je velice bohatá. V porovnání s cenou a četnými zajímavými kolaboracemi si tak nachází fanoušky po celém světě. Timex se profiluje jako značka hodinek pro každodenní nošení, které dokáže velmi efektně ozvláštnit. Své zastánce má proto mezi hodinkovými nadšenci a vyznavači klasických modelů. Ve stejné míře jsou Timexy ale oblíbené i mezi fanoušky populárních značek nebo u milovníků unikátního vzhledu.

Budeme rádi, když si naši novou značku Timex prohlédnete a třeba nám dáte vědět, jaké modely ze současné nabídky vás oslovují, a jaké byste u nás rádi viděli v budoucnu.

Další novinkou na Helveti.cz je značka Formex, kterou vám představíme ve středu.

Články o dalších zajímavých značkách najdete zde na blogu.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *